Με αφορμή την διάσκεψη του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη στις  21 Σεπτεμβρίου ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων και οργανώσεων σε όλο τον κόσμο διοργανώνουν πορείες και κινητοποιήσεις με σκοπό να διεκδικήσουν το μέλλον τους ζητώντας μια οικονομία βιώσιμη για τους ανθρώπους και τον πλανήτη μας. 

Άνθρωποι σε ολόκληρο των πλανήτη αρνούνται να ζήσουν σε ένα αύριο όπου οι δραματικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής  θα είναι πλέον καθημερινότητα. Εδώ και χρόνια η επιτημονική κοινότητα κρούει των κώδωνα του κινδύνου για τις ανθρώπινες δραστηριότητες που εκλύουν μεγάλες ποσότητες μεθανίου και διοξειδίου του άνθρακα μεταξύ άλλων, αποτελώντας το κύριο αίτιο για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Αποτέλεσμα η ολοένα και επιταχυνόμενη παγκόσμια κλιματική αλλαγή, την ίδια στιγμή οι επιπτώσεις της καύσης ορυκτών καυσίμων στα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα ήταν γνωστές ήδη από τον 20ο αιώνα. Καθώς τα περιθώρια στενεύουν, το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και η επιτακτική ανάγκη για αποτροπή της επιδείνωσής της επανέρχονται στο προσκήνιο με όλο και μεγαλύτερη ένταση.

Οι Νέοι Πράσινοι συμμετέχουν στην καμπάνια των Παγκόσμιων Πράσινων τονίζοντας πως η κλιματική αλλαγή, διαταράσσοντας βίαια την εύθραυστη ισορροπία του πλανητικού οικοσυστήματος, αφορά την επιβίωση όλων ανεξαιρέτως των ζώντων οργανισμών αυτού του πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: